dinsdag 14 februari 2012

Trend: Nude

Een trend die weer terug is van nooit weggeweest. De Nude trend. Ik zie deze trend de laatste tijd veel in bladen bij beautybloggers en youtubers langskomen. Ook heb ik een aantal sterren gespot. Een goed voorbeeld hiervan is Tilda Swinton.
Burberry laat modellen "nude" de catwalk opgaan. Ontzettend mooi!

Ook Sam van Pixiwoo heeft laatst nog een "nude" tutorial gemaakt!

Mac heeft op 4 februari hun "Naturally" Collectie uitgebracht.
Nu denk jij, "ja, die modellen kunnen nog poep op hun gezicht smeren en er nog steeds geweldig uitzien!" Het lijkt heel natuurlijk allemaal maar dat is het "natuurlijk" niet. Juist bij een natuurlijke look is het belangrijk dat de basis goed is. Dus foundation en concealer. (Deze modellen hebben ook een flinke laag op geloof mij maar, en wat dat je van fotoshop?) Vaak kan een mooie oogschaduw de aandacht nog wel afleiden van een puistje hier of daar. Maar in dit geval heb je die dus niet.

Bij deze look draait het erom dat je de mooiste punten van je gezicht benadrukt, maar dat op een wat minder opdringerige manier. Dit kan je doen door deze punten te highlighten. Heb je bijvoorbeeld een mooie neus? Een concealer die een tint lichter is dan je foundation kan deze mooi oplichten door de concealer op je neusbrug aan te brengen en goed uit te smeren. Zijn je lippen je mooiste punt? Breng een natuurlijke lipgloss aan en wat lichte concealer op je cupidoboog. Je ogen kun je aanzetten met een lichte natuurlijke oogschaduw en een bruin kohlpotlood.
Je wangen kun je mooi highlighten door de "magische driehoek" te maken.
Hoe doe je dit? Trek met een concealer kwast of pen (die een tint lichter is dan je foundation) een lijn  naar beneden van je binnenste ooghoek tot  je neusvleugel. Vanaf dit punt trek je de lijn weer omhoog richting je oor. Deze driehoek vul je in en blend je goed in en voilá je ziet er weer fris en fruitig uit! Deze techniek wordt veel toegepast bij Kim Kardasian vandaar dat zij altijd van die mooie jukbeenderen heeft! Hieronder kun je op een  oude foto van mij zien hoe de vorm ongeveer is. Deze driehoek vul je dus in met concealer. Wel goed blenden hé!


Deze trend zie ik wel zitten. En ik denk ook dat menig man hier "zeer tevree" mee zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten