vrijdag 3 februari 2012

Mijn favoriete film

Heb jij ook zo'n film die je wel 100x gezien hebt? Nou mijn favoriete film heb ik misschien wel 1000000x gezien ....
Mijn favoriete film "of all time" is The Mummy uit 1999. (aaaah alweer zo lang geleden ik word oud!)

Zie hier de trailer:

Het verhaal in het kort: In het oude Egypte wordt Hogepriester Imhotep vervloekt met de "Hom-Dai". Dit omdat hij scharrelt met de minnares van de Farao. En die houdt niet zo van delen. De vloekt zorgt ervoor dat hij eeuwig tussen leven en dood zit. Maar er als hij herrezen wordt heeft hij de kracht van de 7 Egyptische plagen. (Weet je niet welke dit zijn? Check de bijbel.) Dan gaan we naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Een aantal avonturiers (waaronder de hoofdpersonen Evelyn en Rick) gaan op zoek naar schatten in de "doden stad" Hamunaptra. En laat Imhotep daar nu net zijn nederig stulpje hebben.... Natuurlijk wordt Imhotep per ongeluk herrezen en doen Evenlyn en Rick er alles aan om hem weer terug in zijn graf te krijgen.
 Ik heb deze film voor het eerst gezien toen ik ongeveer 13 was. Ik had deze film toen gehuurd met een vriendinnetje. Ik vond de film meteen superspannend, grappig en romantisch. Ik heb de film kort daarna zelf op videoband (ja, echt die had je toen nog...) gekocht. Die videoband heb ik helemaal grijs gedraaid. De muziek was niet meer aan te horen! Wat me echt pakte in de film waren de beelden uit het oude Egypte. Ik ben namelijk gek op deze historische periode. Ook het archeologische aspect van de film vond/vind ik erg leuk. Ik wou als kind namelijk archeologe worden. (Die droom vervloog snel met mijn mavo niveau XD.) Ook had ik een "small crush" op de bad guy in deze film. Imhotep, de hoge priester die vervloekt wordt. (Ik val nooit zo op de standaard "pretty boys" maar juist op mannen met iets aparts.) Uiteindelijk heb ik deze film op DVD gekocht en ik was superblij met alle extra's die erop stonden. Wat ik nog steeds leuk vind aan deze film is dat de special effects er niet zo nep uit zien. Dit terwijl deze rond die tijd nog vollop in ontwikkeling waren. Doordat deze film zich in de jaren 30 afspeelt is het ook tijdloos.

Ik heb serieus het hele (ouderlijk) huis rond gerend van blijdschap toen ik er achter kwam dat er een deel twee kwam.
Zie hier de trailer:
In het vervolg van The Mummy wordt hogepriester Imhotep weer herrezen. Dit met behulp van zijn gereïncarneerde liefje Anck-su-namun. Het zoontje van Evelyn en Rick wordt ontvoert door Imhotep en zijn "kornuiten". Dit omdat hij de "armband van Anubis" draagt. (Heeft hij per ongeluk omgedaan. Kinderen....niet aan beginnen.....) De armband leid naar een piramide midden in een oase. Daar heeft de Scorpion King zijn optrekje. Wie de Scorpion King dood heeft de leiding over zijn leger schoothondjes en heerst over de aarde. En dat ziet Imhotep wel zitten. Evelyn, Rick & co moeten Imhotep gaan tegenhouden....
Ik heb deze film 3x in de bioscoop gezien! Daarna heb ik deze op DVD gekocht en echt TE vaak gezien.
Deze film vind ik wat minder tijdloos. De special effects zitten er wat dikker op en het verhaal vind ik niet zo sterk. Toch is het een leuke film voor een zaterdagavond.


En toen ging het mis....Er kwam een andere regisseur, een andere actrice en een ander land.
Zie hier de trailer:
In het derde deel is de zoon van Rick en Evelyn volwassen en zelf lekker aan het spitten naar schatten. Dit doet hij in China. Daar stuit hij op de tombe van de "Dragon Emperor". Deze keizer wordt uiteraard ook herrezen uit de dood en je raad het al...Ze doen er alles aan om hem weer dood te krijgen.
Deze film was echt een ontzettende teleurstelling voor mij. De magie van de vorige twee films waren weg. Deze film kan ik helaas niet aanraden.
Het eerste deel blijf ik toch de leukste vinden. Misschien omdat ik daar de meeste leuke herinneringen aan heb. Die film kan ik je dus wel aanraden! Nu is mijn vraag voor jou. Wat is jouw favoriete film?

1 opmerking:

  1. Haha het is zo leuk om te zien dat er meerdere mensen zijn die deze film 1000 keren heeft gezien.

    "The Mummy" series zijn ook mijn favo films. Vooral de eerste en de tweede film, dit komt door het Egyptische thema (ik hou ook erg van oud Egypte). Ik heb deze films echt grijs gedraait, nog steeds haha.

    Ik vind het wel jammer dat Rachel Weisz als "Evelyn" niet in het 3e deel speelt. Ze speelt waarschijnlijk ook niet in het aankomende 4e "Rise of the Aztec" deel. :(

    BeantwoordenVerwijderen