zondag 12 februari 2012

Miss Saigon

Afgelopen donderdag ben ik met mijn zus (en onze aanhang) naar Miss Saigon geweest. En het was genieten! We zaten op de eerste rij dus we konden de gezichtsuitdrukkingen van de acteurs heel goed zien. Ook de interactie van de acteurs en het publiek is heel erg leuk.

Voor degenen die deze musical nog willen zien zal ik uitleggen waar het verhaal over gaat en wat ik er van vond.

In het eerste deel van de musical zien we hoe de Amerikaanse soldaat Chris en Vietnamees hoertje Kim elkaar ontmoeten. Chris wordt verliefd op Kim trouwt met haar en belooft haar mee te zullen nemen naar Amerika. 
Daarna gaan we een stuk vooruit in de tijd waar Kim te vinden is in het midden van de puinhopen in Vietnam. Ze wordt opgespoord door haar verloofde Thuy (zij was al op haar 13de belooft door haar familie) die commissaris is in het nieuwe regime in Vietnam. Hij probeert haar over te halen met hem te trouwen. Zij laat weten trouw te willen blijven aan Chris en verteld dat ze een zoon van hem heeft. Omdat Thuy deze schande niet wil laten uitkomen wil hij haar zoontje vermoorden. Kim schiet om haar zoontje te beschermen Thuy neer. Daarna vlucht zij naar Bangkok samen met "de Regelaar" haar oude pooier. 

Na de pauze zien we dat Chris opnieuw getrouwd is met een Amerikaanse vrouw. Zij weet niet dat hij al eerder getrouwd is met Kim. Chris krijgt van een oud collega te horen dat hij een zoon heeft. Hij besluit naar Bangkok te gaan om zijn zoon en Kim weer te zien. 
Kim krijgt een flashback waarin te zien is waarom Chris haar niet heeft kunnen meenemen naar Amerika. (De beroemde helikopter scene!)
En verder vertel ik niets ;)

Het verhaal is echt prachtig en de acteurs in deze musical zijn supergoed. Vooral de bijrollen vond ik ontzettend goed. Dit omdat de karakters Kim en Chris mij niet zo aanspreken. (Dat had ik in 1998 al kun je nagaan.)
Chris wil alleen iets goeds doen in Vietnam en daarom trouwt hij met Kim en beloofd haar mee te nemen. Dit terwijl hij zelf dondersgoed weet dat hij haar niet kan helpen.
Kim vind ik heel naïef. Als ik in haar schoenen had gestaan en achtergelaten was had ik zoiets gehad van "zie je nou wel, hij heeft me in de maling genomen" en was ik gewoon lekker met Thuy gaan trouwen. Verder geen gezeik...

Vooral de acteurs die Thuy en John speelden vond ik supergoed! Wat een stemmen hebben die twee. Ik weet helaas niet welke acteurs ik had dus dat is wel jammer.
De rol van "de Regelaar" is ook ontzettend leuk. Deze wordt gespeeld door Stanly Burleson. En wat doet hij dat goed! Ik heb echt in een deuk gelegen om die vent.

Wat je moet weten voordat je naar deze musical gaat:
-Het is geen vrolijke musical, je zult niet met een "big smile" het theater verlaten.
-Er zit veel bloot en sex in deze musical, zelf heb ik daar geen problemen mee maar anderen misschien wel.
-Deze musical is zeker niet geschikt voor kinderen!

Ik schrijf hier een aantal minpunten neer waar je rekening mee moet houden maar ik raad jullie zeker aan om deze musical te gaan zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten