woensdag 23 december 2009

Semi Vegetarisch?

Sinds kort zijn we er in ons gezin over uit. De bio-industrie draagt bij aan de verwoesting van de aarde! Waarom? Het grootste gedeelte van de CO2 uitstoot komt van de bio-industrie. Wist je dat er dagelijks voetbalvelden aan tropischregenwoud wordt gekapt? Om soja op te verbouwen..wat weer aan vee wordt gevoerd en wat daarna pas op ons bordje beland. Als de soja meteen naar de menselijke maag zou gaan dan zou dat een hoop energie schelen! Denk bijv. aan transport. Er moet aardig wat soja in één koe gaan eer het geschikt is voor de slacht! Stel je voor dat al die soja in plaats van naar onze NL-koeien naar alle lege magen in Afrika zouden gaan? Probleem opgelost? Misschien....

Daar komt nog bij dat er landen in opkomst zijn die ook meer vlees gaan eten. China bijvoorbeeld. Stel je voor dat dat land er ook nog bij zou komen! Hoeveel vlees moeten we dan wel niet hebben? Hoeveel bos moet er dan nog gekapt worden? TE-veel!


Daarom hebben wij besloten om minder vlees te gaan eten. Al eet je maar 2x in de week vegetarisch! Stel je voor als heel NL of zelfs europa dat zou doen! Dat zou een hoop ellende schelen. Daarnaast bevatten vleesvervangers minder Kcal omdat er minder vet in zit. En je hoeft je echt geen zorgen te maken om tekoren. Wist je dat je per dag gemiddeld maar 80 gram vlees nodig hebt? Dat is dus ook het vlees op je brood. Dan eten wij NL-ers toch wel veel?


Nou hoe je er ook over denkt wij eten in ieder geval wat minder vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten